Direktlänk till inlägg 21 maj 2012

Libyen

Av Anders Limes - 21 maj 2012 21:39

Tack för alla lyckönskningar; min resa var alldeles underbar.


Jag kommer som sagt snart avsluta skrivandet här på bloggen: det finns mycket jord- och skogsbruk, mycket el- och bygglära, o.s.v., därute att inhämta, och det är alltså förberedelser inför vår civilisations oundvikliga kollaps som jag kommer ägna alla mina energier åt i framtiden. Men inte riktigt än.


Vi ska först och främst avhandla ytterligare några av de vidriga lögner som blodsbankirerna och deras  propagandapress trycker ner i oss, sprutar på oss, kaskapspyr ut över mänskligheten.


I denna ådra, först och främst ett par ord om Libyen.


Libyen var det sista land i världen som inte hade en skuldvaluta. Hur vet jag det? Enkelt. Libyen hade inte någon statsskuld innan invasionen. Besinna detta ett ögonblick. Ett enda land i hela världen saknar statsskuld. Just detta land måste västvärldens (inklusive Sverige, just precis, blodet täcker även oss, från topp till tå) bombplan krossa. Sammanträffande?


Som bekant så finns det inga sammanträffanden. Låt oss nu betrakta listan över statsskuld, den ser ut så här på wikipedia idag. Ta en skärmdump på denna bild.


Vi ser alltså att Libyen är det enda riktiga land i hela världen (nej Brunei räknas inte) som helt saknar statsskuld. Och som vi så noggrant gått igenom: statsskulden står i direkt relation till mängden riksbankspengar (M0), vilken i sin tur står i direkt relation till den totala mängden skuldvaluta. Saknas statsskuld, kan inte skuldvaluta existera. Och omvänt – Så länge ett land behåller sin (nej, det är som sagt inte landets, det är i högsta grad bankirernas) skuldvaluta så kan landet inte bli fritt från sin statsskuld. Mycket enkelt.***


Många svenskar har hört uppgiften att den Norska Oljefonden skulle kunna betala den svenska statsskulden. Det vore ett intressant experiment bl.a eftersom Sverige då omedelbart skulle gå över till bytesandel: som på stenåldern alltså. Men ännu mer intressant är att inse att Norges statsskuld (knappt 50 % av BNP) faktiskt är relativt större än den svenska (knappt 40% av BNP).


Absurt? Javisst. Absurt är just själva essensen av skuldvalutans väsen. Absurditeten är just det centrala i dess orättfärdiga, lögnaktiga, mordiska avskyvärdhet.


***Hursomhelst, eftersom Libyen alltså inte stod i trälförhållande till det internationella bankväsendet, hade detta ett mycket stort incitament att rätta till det missförhållandet.


Som sagt – länder utanför skuldvalutaoket kan ju i värsta fall ge vissa subversiva idéer till de länder som hålls fast av ockrarnas samvetslösa klor... naturligtvis inte till Sverige med vår extremt effektiva propagandapress, och vår till stor del barbariska befolkning av bedövade, avsomnade, och Idol-tittande zombies.


Men vissa kulturfolk , som t.ex tyskarna, skulle kunna få en del subversiva idéer, inte minst nu som Euron står inför sin slutliga kollaps. Tyskarna har, som sagt, fått den sortens idéer förr.


Alltså måste Libyen förstöras.


Och det gjorde man med sedvanlig effektivitet - se t.ex denna kommentar för mer om detta. Jag sammanfattar förloppet: Man importerade en hård kärna av mujahedinkrigare och andra radikala islamister från bergen i Afghanistan-Pakistan. Man satte dessa - med överväldigande logistiskt stöd från NATO - rakt mitt in i den folkliga demokratirörelse som kallades ”Den arabiska våren”. Man beordrade dessa av ändlöst brutalt krig förbrända och förhårdnade legosoldater, dessa fundamentalistiska massmördare, att tåga mot väster och mot Tripoli.


Naturligtvis försvarade sig den Libyska staten (nationen, faktiskt) mot detta angrepp...


...men detta försvar bröts till slut sönder under ändlösa NATO-flygangrepp av uranprojektiler, napalm, fosforbomber, klusterbomber, fragmenteringsgranater, och så vidare, och så vidare....


...och genom blodbadet kunde dessa vilda massmördare erövra hela landet, trots massivt motstånd. Tack vare NATO. Och tack vare Sverige. Och tack vare vår propagandapress.


Jag skickade faktiskt ett brev till DN under början av kriget. Jag angav, att det var väl känt att ”rebellerna” var en samling NATO-ledda mujahedinkrigare. Jag frågade, om detta var något de någonsin tänkte rapportera.


Men jag fick naturligtvis inget svar.***


Den episoden påminde en smula om när jag skickade ett brev till DN angående deras hejdlösa störtflod av propaganda angående Dawit Isaaks öde. Ni minns journalisten som flydde från Eritrea, sedan åkte tillbaka till Eritrea (inte nödväntigtvis det smartaste draget) och därefter – tänka sig – fängslades.


Min fråga till DN den gången var om de någonsin tänkte nämna Mordechai Vanunus öde. Du känner inte till Mordechai Vanunu? Det är förståeligt – han nämns som sagt aldrig av vår propagandapress.


Mordechai Vanunu var en israelisk kärnkraftstekninker som arbetade i det Franskbyggda kärnkraftskomplexet i Dimona i södra Israel ("Israel" avser naturligtvis alltid när jag skriver det 1948 års gränser). Vanunu flydde från israel för att berätta för världen att Israel tillverkade kärnvapen i Dimona. Han infångades i Italien av Mossad och fördes drogad till en fängelsecell i Israel. Han har varit i fängelse, men enstaka episoder av husarrest, sedan dess. Vanunu är min förstahandskandidat till Fredspriset... men som sagt, efter att Kissinger och Obama fått detta rpis kallas det väl mer lämpligt Krigspriset. Och Vanunu förtjänar ett vackrare erkännande än så, naturligtvis.


Hursomhelst, jag frågade DN om de, för balansens skull, tänkte sättaa upp en räknare som visade hur många dagar (decennier, faktiskt) som Mordechai Vanunu suttit fänglsad. Jag föresog till och med att de kunde sätta denna räknare under Isaacs.


Men inte heller denna gång fick jag något svar från DN.


***Alltså. Libyen är ett krossat, totalt sönderslaget land. Gissa om Libyen kommer behöva ta lån från bankirerna för att bygga upp det igen? Och gissa om dessa skuldvalutasedlar kommer att betalas med Libyens stora oljereserver och fabulösa vattentillgångar? Och gissa om om Libyens nya ledare (mujahedinkrigarna från bergen i öst) kommer få ”hjälp” av bankirerna att utforma ett nytt valutasystem? Och gissa om detta kommer vara en skuldvaluta?


Som sagt. Ta en skärmdump av listan över statsskulder, och notera Libyens historiska frånvaro av statsskuld: det sista fria landet – krossat.


Här är skärmdumpen jag talar om: En sista bild av en annan värld.

 

 
 
Lincoln

Lincoln

22 maj 2012 09:02

Mycket bra skrivet! Visste att Libyen lät staten skapa pengar men visste inte att de inte hade någon statsskuld alls.
Som sagt, det förklarar det mesta av det som skedde.

http://parasitstopp.wordpress.com

Anders Limes

22 maj 2012 17:47

Tack för det! Jag ser idag att du skrev ett inlägg igår betitlat "statsskuld" - det var arbetsnamnet på ovasntående, tills jag bytte titel till "Libyen": Synkronicitet. Eller uttryckt på ett annat sätt: "Great Minds Think Alike" :-)

 
Janne

Janne

22 maj 2012 13:18

Helt suveränt bra information skrivet på ett kristallklart och enkelt sätt. Du är en stjärna limes......!

Man ser ju också att Libyen redan 2011 har börjat samla statsskuld, inte så svårt att förstå varför.

http://superzeke.wordpress.com

Anders Limes

22 maj 2012 17:51

Tusen tack - det var en vacker komplimang! Nej, Libyen kommer få en oherrans statsskuld - det är naturligtvis redan i full gång.

 
Ingen bild

Lasse

3 juni 2012 14:23

Hade du ställt upp som statsminister hade jag utan tvekan röstat på dig. Jag hade personligen, utan lön, engagerat mig så att du fått så många röster som möjligt. Du är min hjälte.

 
Ingen bild

Anders Limes

3 juni 2012 18:13

Tack för det. Det värmer! Med tanke på kopplingen mellan upplyst statsmannakonst som president, statsminister, utrikesminister osv och att bli *mördad* så kommer jag låta bli den karriären. Jag ska om sagt bli bonde istället. Men tack än en gång!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Limes - 25 oktober 2015 15:49

    Invandringen till Sverige slår, som bekant, alla rekord. Nedan tankar om detta.   1. Syfte   Vilket syfte invandringen har för våra ägare (”eliten”) finns det olika uppfattningar om. En gör gällande, att den drivande dynam...

Av Anders Limes - 9 juli 2015 11:30

Jag har varit borta från bloggen ett tag, som ni säkert har märkt.   Orsaken är, att jag har ägnat all min energi åt att istället bygga en framtid åt mig och min familj - genom att skaffa gård, djur, kunskaper, nätverk, osv är vi nu på en kurs so...

Av Anders Limes - 25 juni 2012 21:24

Det djupa och egentliga syftet med Euron - liksom med all skuldvalutor - är att möjliggöra bankirernas stöld av fokens egendom, som vi tidigare gått igenom. Vi minns även, att det bankirkontrollerade NATO med stöd av det bankirkontrollerade Sverig...

Av Anders Limes - 24 juni 2012 20:19

För inte så länge sedan tog jag ett spadtag i den hundraåriga rabatten av såpnejlikor. Det var svårt, tungt att komma nedåt med spaden, men efter mycket hackande lyckades jag bända upp en fyrkant jord. Och då såg jag orsaken till motståndet: he...

Av Anders Limes - 19 juni 2012 21:23

Stuxnet är samtidens bästa datorvirus. Det är helt enkelt en fantastisk skapelse, en tour de force i destruktivitet. Vi känner numera till en hel del om Stuxnet. Det är ganska stort för att vara ett virus, en halv megabyte, men det är sannerl...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se