Direktlänk till inlägg 30 maj 2012

Propaganda, del 3.

Av Anders Limes - 30 maj 2012 18:54


Halmdockor.

”LCHF-troende är galna eftersom de tror att man skall dricka fem liter rapsolja om dagen och inte äta något annat”. ”Folk som inte accepterar den officiella historien om elfte september är galna eftersom de tror att byggnaderna sprängdes av missiler avlossade från de kapade flyglanen, och dessutom tror de att WTC 1 och WTC 2 kollapsade med hastigheten hos ett fritt fall."


Ja, jag kan fortsätta. Men principen hoppas jag ha påvisat. En halmdocka är alltså ett absurt påstående som man associerar med en grupp personer, varefter man motbevisar det absurda påståendet (”slår ner halmdockan”). Detta tjänar två syften.


För det första kan man, om man slår ner tillräckligt många halmdockor, skapa ett inrtyck att alla argument för en viss fråga har motbevisats, och att inget mer finns att tillägga. Detta exemplifieras som sagt t.ex av hur "debunking"-sidor slår ner en massa halmdockor om t.ex fritt fall i WTC 1 och WTC 2 för att skapa ett intryck av att fritt fall inte är ett argument i diskussionen om WTC-lögnen. Dock nämner man inget om det sanna fria fallet, det i WTC 7.


Nästa syfte är mer lömskt: Genom att ange en massa absurda påståenden kommer gruppen som associerades (ofta utan grund, påståendena i fråga kan vara tagna helt ur luften) med påståendena i fråga att implicit framstå som tokiga som kunnat tro på något så galet. Och på så vis har man minskat trovärdigheten hos en grupp meningsmotståndare, som t.ex pirat- eller miljöpartister, naturrättsaktivister, de som kämpar för återinförandet av äkta skuldfria pengar, de som vill ha en ordentlig utredning av WTC, osv.


Lögn.

Behövs inte så ofta. Men ibland kommer det fram en rak, otvetydig lögn. Vi har diskuterat en sådan uppenbar och skamlös total 100-procentig lögn i NISTs slutrapport om WTC 7. Det finns naturligtvis många fler lögner därute, men de är inte så vanliga som kanske kunde tro.


Dela dig och härska – ekokammaren.

”Divide and Conquer” säger man på engelska. ”Söndra och härska” fångar inte riktigt dubbeltydigheten i det engelska originalet: det kan låta som att det alltid är din fiende som skall söndras, och därefter härskas över.


I propagandavärlden gäller dock motsatsen: det är propagandamakaren som skall dela sig, för att härska över sin motståndare (d.v.s. folket, d.v.s oss). Det finns en stor vinst i detta: genom att dela upp sig på flera tentakler, som t.ex TV4, DN, Expressen, DI, osv, kan man först och främst välja vilken kanal man vill släppa en ”story” i för att uppnå maximal effekt. Därefter kan man använda de övriga tentaklerna till att bolla storyn fram och tillbaka: att skapa en ”ekokammareffekt”.


Folket kommer då uppleva att ”alla talar om det” och dessutom, eftersom storyn vinklas lite olika hos de olika tentaklerna, att ”alla” fått nys om storyn oberoende av varandra... vilket i sin tur ytterligare förstärker intrycket att storyn verkligen är både viktig, sann, och aktuell. Vilket i sin tur gör att frågan ”finns det något annat som är viktigare, sannare, och mer aktuellt som vi borde ägna allt detta mediautrymme åt” inte ens ställs, inte ens reflekteras över. Alltså: dela dig, och härska. Så är ekokammaren (d.v.s. vad som passerar för ”offentlig diskurs” i vårt land) uppbyggd.


Ett exempel på detta är Juholt-affären. Schibstedt köpte som bekant Aftonbladet 2009, och sedan dess finns ingen alternativ nyhetskälla i Sverige med brett genomslag (förutom i någon utsträckning Fria Tidningar, även om deras ekonomiska bevakning lämnar misstänkt mycket att önska, samt i viss utsträckning SVT) . Syftet med köpet blev uppenbart 2011, när man använde Aftonbladet för att lyfta den lögnaktiga historien om Juholts påstådda bedrägeri.


Angående detta: för det första saknades uppsåt i Juholts agerande, för det andra, jämför storleksordningen i Juholts ”förskingring av allmänna medel” med den förskingring (här är ett exempel, en droppe i det brottsliga havet av nyloiberalt rånmord på vårt samhälle) som Filippa Reinfelt och hennes hejdukar kommer undan med utan minsta tillstymmelse till gatlopp i den Schibstedt-Bonnierska ekokammaren.


Det var naturligtvis ingen slump att man ville använda just Aftonbladet till detta syfte: det var inte många som noterade Schibstedts köp av tidningen, så de flesta av Aftonbladets läsare trodde att det var det LO-ägda Aftonbladet som kritiserade Juholt. Detta gav budskapet mångdubbelt större tyngd. Jag gissar att man kan använda Aftonbladet två – tre gånger till på detta sätt innan läsekretsen börjar förstå vad som hänt och (i den bästa av världar) börjar söka sig nya nyhetskällor. Tills dess är den nyliberala Bonnier-Schibstedtska mediehegemonin total, ekokammaren fortsatt sluten och död, och därmed är den svenska demokratin tills vidare utslagen.


I detta sammanhang minns vi vad som hände Folket i Bild: den utmärkta, granskande tidning som bl.a härbergerade Jan Guillou när han utförde sin berömda granskande journalistik som avslöjade IB-affären. Folket i Bild kunde naturligtvis inte accepteras av eliten, köptes således upp av (du gissade det) Bonnier, som omedelbart omvandlade tidningen till... en porrtidning. Ett av de stora, sorgliga, nederlagen för demokrati i vårt land. Men eliten, och framförallt Bonnierbläckfisken, skrattar glatt åt historien.


Som sagt – jag vill å det starkaste uppmana er alla att ladda ner och läsa Fria Tidningars mediegranskning. Jag kan inte länka till den, eftersom bloggplatsen (som driver denna blogg) censurerar länken dit – se detta inlägg för detaljer. Som ni ser får länken tydligen finnas ocensurerad i kommentarsfältet, och jag vill alltså be er att använda länken (så länge den får fortsätta fungera). Läs och sprid Fria Tidningars Mediegranskning. Under tiden, en bild på en bläckfisk:


 


PS. ”Söndra och härska” används naturligtvis i den klassiska betydelsen också: fascistbankirerna och deras handgångna män använder en stor del av sitt propagandautrymme åt att sprida idéer om t.ex ”individualism” - ett absurt begrepp, som antyder att personer är odelbara och oberoende (båda sakerna naturligtvis helt falska) – i syfte att motverka all tendenser till folklig organisation, eller ett återuppvaknande av de avsomnade folkrörelserna o.s.v DS.


PPS. Det djupa syftet med avsättandet av Juholt var alltså att få med Sverige i EMU - trots vårt nej i folkomröstningen. Eliten ser som bekant demokratin på sin höjd som ett mindre besvär, och har bestämt sig för att ansluta vårt land till EMU (och därmed utradera de sista resterna av nationellt självbestämmande). En sådan anslutning var emellertid omöjlig med Juholt – en stark EMU motståndare – som ledare för Socialdemokraterna. Därför kuppades han bort, och direkt efter hans avgång träffade den nye (S)-ledaren Löfvén denna historiska antidemokratiska och svekfulla överenskommelse med fascistalliansen – ett första steg mot EMU-anslutning. Detta är vad eliten med hjälp av ekokammaren planerar - i trots inte bara mot folkomröstningen, utan mot 88% av svenska folkets vilja. Vi tar nu en paus för kaskadkräkning och hejdlösa svordomar. DS.


PPS. Bloggrannen Lincoln har skrivit en bra och givande text om "inlärd hjälplöshet" - ett mycket viktigt begrepp i sammanhanget. Läs den här. Tack Lincoln! DS.

 
 
Janne

Janne

31 maj 2012 10:51

Ja, det är för jävligt, det går liksom på räls för Timbro-agendan.
Och ingen som helst upplysning i media om det precis som du skriver här…
http://limes.bloggagratis.se/2012/05/29/7996717-propaganda-del-1/

När det gäller den krånglande länken...
http://www.fria.nu/extern/bild/FriaTidningar-mediegranskning.pdf

...har du testat med att korta ner den här...
http://korta.nu/
...kanske skulle fungera.

http://superzeke.wordpress.com

 
Janne

Janne

6 juni 2012 11:42

Jag skrev en gång för länge sedan en sak om det här och då gällde det om hur man även vilseleder mer vakna människor. Alltså de som vill ha reda på saker som hålls i det dolda. Detta då genom att släppa igenom avslöjanden. Avslöjanden som i.o.f.s är upprörande men endast skrapar på ytan men inte spelar någon roll i det stora hela. Länk... http://superzeke.wordpress.com/2010/12/03/tankar-om-fenomen-som-t-ex-wikileaks/

Citat av det viktigaste:

"I en demokrati så behöver ju folket få något att sysselsätta sig och vara engagerade i.
Få en känsla av att de har insyn i vad makthavarna sysslar med.
Vara upptagna av helt enkelt.

Många kan vara engagerade med Robinsson och Idol på TV.
De mer kritiska kan engageras av ”kalla fakta” och ”uppdrag granskning”.
De ”ännu mer kritiska” måste det finnas lite starkare arsenal för att lyckas med.
Det är här sådant som Wikileaks kommer in.

Om jag varit ”ljusskygg makthavare” så hade jag utan att tveka utnyttjat något som Wikileaks där jag hade läckt noga utvalt material. Chockerande material där ”några huvuden får rulla” men inget som skulle hota maktbalansen i det stora hela.
För att göra det ännu mer trovärdigt så skulle jag ge sken av att bekämpa Wikileaks. Helst med ojusta medel och anklagelser.
Makthavarna (i detta fallet jag) skulle på så sätt bli avskydda och Wikileaks ännu trovärdigare.

Och hela folket skulle tro att de var något på spåret och hade insyn. Men i verkligheten skulle ingen ha någon egentlig insyn i något av vikt."

Slut på citat:

http://superzeke.wordpress.com

 
Ingen bild

Anders Limes

6 juni 2012 18:17

Bra skrivet! Som vanligt!

Samma tanke berörs i filmen "The Matrix"; agenterna nämner att man försökt med en tidigare Matrix som var rosenröd och utan någonting som skavde någonstans, och hela bygget kollapsade. Därför har de en ny Matrix som innehåller diverse skav och konflikt, och den funkar mycket bättre.

Jag håller med om ditt resonemang. Ett visst mått av perifer diskussion tillåts, och det finns en tanke bakom det. Samtidigt finns en möjlighet till ett ickelinjärt kaotiskt fasskifte av typen 1989:

http://limes.bloggagratis.se/2012/04/13/7728693-1989-2001/

En sådan revolutionär förändring menar jag ligger utanför centralplanerarnas förmåga till kontroll, och ett sådant fasskifte utgör alltså mänsklighetens sista hopp. Det är alltså oerhört viktigt att vi sprider våra insikter och verkar för upplysning och uppvaknande. Den kritiska massan kan uppnås. Vi måste erbeta för det.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Limes - 25 oktober 2015 15:49

    Invandringen till Sverige slår, som bekant, alla rekord. Nedan tankar om detta.   1. Syfte   Vilket syfte invandringen har för våra ägare (”eliten”) finns det olika uppfattningar om. En gör gällande, att den drivande dynam...

Av Anders Limes - 9 juli 2015 11:30

Jag har varit borta från bloggen ett tag, som ni säkert har märkt.   Orsaken är, att jag har ägnat all min energi åt att istället bygga en framtid åt mig och min familj - genom att skaffa gård, djur, kunskaper, nätverk, osv är vi nu på en kurs so...

Av Anders Limes - 25 juni 2012 21:24

Det djupa och egentliga syftet med Euron - liksom med all skuldvalutor - är att möjliggöra bankirernas stöld av fokens egendom, som vi tidigare gått igenom. Vi minns även, att det bankirkontrollerade NATO med stöd av det bankirkontrollerade Sverig...

Av Anders Limes - 24 juni 2012 20:19

För inte så länge sedan tog jag ett spadtag i den hundraåriga rabatten av såpnejlikor. Det var svårt, tungt att komma nedåt med spaden, men efter mycket hackande lyckades jag bända upp en fyrkant jord. Och då såg jag orsaken till motståndet: he...

Av Anders Limes - 19 juni 2012 21:23

Stuxnet är samtidens bästa datorvirus. Det är helt enkelt en fantastisk skapelse, en tour de force i destruktivitet. Vi känner numera till en hel del om Stuxnet. Det är ganska stort för att vara ett virus, en halv megabyte, men det är sannerl...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se