Direktlänk till inlägg 11 juni 2012

Kontanter

Av Anders Limes - 11 juni 2012 21:42


Jag hade tänkt återkomma i en utförlig text angående kontanter vs digitala krediter. Nu blev det lite mer bråttom än jag tänkt, av en anledning vi återkommer till nedan. Så vi gör en lång historia kort.


Kontanter (även kända som Riksbankspengar) trycks av Riksbanken. De bokförs i RBs bokföring som en "skuld". Denna skuld är emellertid inte räntebärande, och kan inte fordras. RB ställer ut riksbankspengar till i första hand svenska staten, i utbyte mot statsskuldväxlar. Dessa statskuldväxlar bokförs som en "tillgång" i RBs böcker - och en "skuld" i statens böcker. Denna skuld är emellertid räntebärande och infordras efter en bestämd löptid.


Sammanfattningsvis är alltså även våra kontanter skuldvaluta - mängden valuta och skuld skapas samtidigt, i samma mängd, som vi tidigare gått igenom. Samhället (via staten) betalar ränta till RB för lyxen att få tillgång till kontanter att använda istället för att tvingas till byteshandel. Detta är naturligtvis absurt - valutan borde istället utställas direkt av samhället (staten) utan någon skuld och utan meningslösa, bonusdiande bankirer. En sådan reform - avskaffandet av skuldvalutan - är som sagt den viktigaste frågan i världen idag.


Emellertid ägs RB av staten, och räntan går alltså tillbaka till staten/samhället. En meningslös rundgång (eng: circlejerk), men naturligtvis inte i närheten av det ännu sjukare system som finns i t.ex USA, där den privatägda federal reserve tar samma ränta och skickar till sina privata investerare - storbankirerna.


De privatägda bankerna behöver som sagt kapital - Riksbankspengar - att expandera sin digitala skuldvaluta kring. Deras krediter är alltså inte svenska kronor, utan privatägd bankvaluta. Även denna är en skuldvaluta, men här går räntan alltså till privata ägare. Se t.ex bloggrannen Lincolns text för närmare information om de falskmyntande bankirernas privata skuldvalutor som vi sjukt nog tillåter i vårt samhälle.


De privatägda bankerna har alltså en stor önskan att behålla riksbankspengar hos sig, för ju mer riksbankspengar de har, desto mer privata digitala skuldkrediter kan de skapa, och desto mer kan de tjäna på seniorage, ränta, utmätning, och inflation. Detta är orsaken till den massiva propagandan som de privatägda bankerna och Bonnierbläckfisken orkestrerar för att skapa ett "kontantlöst samhälle".


Detta är också orsaken till att undertecknad - Er ödmjuke skribent - alltid använder kontanter i alla transaktioner där så är möjligt. Vilket naturligtvis resulterat i en del misstänksamma blickar, eftersom Bonniermedia så massivt bombat ut propagandalögnen att "bara kriminella använder kontanter". 


Nu har ju fotbolls-EM börjat. Jag har varit övertygad om att en del mycket dramatiska angrepp på demokrati osv kommer smygas igenom under det uppmärksamhets- och mediaskydd som detta spektakel innebär. Och jag ser nu att det redan har börjat - vilket är skälet till att jag skriver denna text redan idag.


Bankirerna planerar att begränsa uttag från bankomater i EMU-området.


Alltså. Om du inte redan har gjort det, så är det dags nu. Ta ut kontanter. Använd dem till alla transaktioner du kan. Vinsterna är många, både för dig och för framtiden... bland annat:


1. Du riktar ett stenhårt slag mot bankirerna och deras privata skuldvalutor som förtär mänskligheten och planeten.


2. Du säkerställer tillgång till kontanter inför de uttagsstopp som kommer, först troligen i EMU, därefter säkerligen i Sverige.


3. Du säkerställer tillgång till betalmedel i en situation där elektroniska system har en sänkt tillgänglighet. Vilket är framtiden, dels p.g.a den ofrånkomliga kollapsen av vårt komplexa samhälle, och dessutom eftersom det drar ihop sig till krig i världen.


4. Visst är det trevligare att betala ränta till sig själv än till blodsbankirerna? Låt oss göra det istället, tills den efterlängtade framtid där den avskyvärda räntan förpassats till historiens sophög tillsammans med de arbetsskygga, parasiterande ockrare som lever av den.


PS. Här är ett litet exempel i den hejdlösa flod av lögner och åter lögner som forsar fram ur Bonnierbläckisken. Notera hur bonnierblaskan DN hänvisar till bonnierblaskan DI - alltså hur en tentakel hänvisar till en annan. Ekokammaren, som sagt. DS.

 
 
Ingen bild

dave

11 juni 2012 23:17

”Bankerna har alltså en stor önskan att behålla riksbankspengar hos sig, för ju mer riksbankspengar de har, desto mer privata digitala skuldkrediter kan de skapa”

Bankerna behöver inte en krona för att skapa kredit, de lånar varje dag räntefritt nyskapade pengar hos Riksbanken (något som du och jag inte kan göra) och återbetalar dessa lån i slutet av varje dag. Banken har inga pengar egna pengar utöver detta, de vill inte ha några pengar.

Det kontantlösa samhället är drömmen för bankirerna, de nöjer sig inte med att de kan skapa obegränsat med krediter (som svenska folket inte längre kan skilja från riktiga pengar dvs svenska kronor), de vill avskaffa kontanter så att de aldrig behöver betala tillbaka sina lån (möta uttag från bankkonton). Låt oss hoppas att befolkningen vaknar upp innan detta klubbas igenom, det är sjukare än när Riksbanken 1913 konfiskerade svenska folkets guld för att staten (bankirerna) ville finansiera krig genom inflation.

Har också börjat använda kontanter och har även bytt till forex bank där jag kan likvidera mitt bankkonto när jag vill (de hanterar fortfarande kontanter).

Vi kan dock inte vinna mot bankerna så länge de har monopol på sedelskapandet i Sverige, staten måste låta befolkningen låna direkt från Riksbanken och komma åt betalningssystemet utan att behöva använda bankerna, alternativt avskaffa Riksbanken helt (för de har väl inte gjort något som gynnat befolkningen på 100 år ändå?). Lösningen är ganska simpel, gäller bara att folket informeras och bryr sig lite om sin framtid.

 
Ingen bild

dave

11 juni 2012 23:20

Tillägg: Det behöver inte en krona pga att det inte finns något reservkrav (krav på hur mycket kontanter banker behöver hålla) i Sverige, kapitalkrav finns, men kapitalkrav har inte med pengar att göra, det är diverse likvida medel, fordringar på pengar (som obligationer m.m)

Viktigt att skilja på kapitalkrav och reservkrav.

 
Ingen bild

Anders Limes

11 juni 2012 23:25

Tack för den utförliga kommentaren! Att vi har ett kapital- och inte reservkrav visste jag, men jag trodde nog att det fanns ett krav att en viss del av detta "kapital" måste vara Riksbanksbengar. Det är också så jag tolkat Lincolns texter i ämnet, liksom en del andra källor. Är det inte så? Om inte, har du någon text eller källa som tydligare förklarar detta?

Tack igen för intresset och kommentaren/erna!

 
Ingen bild

Anders Limes

11 juni 2012 23:34

Förresten - naturligtvis kan vi vinna mot bankirerna. Huvudfienden är dock propagandan, eftersom medlet är folklig upplysning och målet folkligt uppvaknande. Uppnår vi detta mål följer resten av sig självt. Vår sak motverkas av den massiva propaganadaapparat de kontrolloerar - i Sverige som sagt i första hand Bonniermedia. Dock - vår sak gynnas av den uppenbara kollaps som bankirerna skapat, jorden runt.

Vi har alltså bl.a tiden, sanningen, och termodynamiken på vår sida. De har ekokammaren och Bonnierbläckfisken. Let's get ready to rumble.

 
Janne

Janne

12 juni 2012 15:38

Hej Anders

Skall försöka mig på en beskrivning av det hela.

Det finns två huvudgrupper av "pengar". Baspengar (centralbankspengar) och bankkrediter (bankpengar).

1. Baspengar.
3% av penningmängden består av dessa centralbankspengar varav kanske 2% i kontanter. 1% av baspengarna har de vanliga bankerna insatta på sina konton på Riksbanken och dessa används bara för den nödvändiga clearingen i betalsystemet RIX när bankerna på ena eller andra sättet gör överföringar mellan varandra.

2 Bankkrediter.
97% av penningmängden består av dessa s.k krediter och det är dessa som vi använder vid alla betalningar i samhället. Och det är också dessa krediter som brukar beskrivas som "skapade ur tomma intet".

Hur det fungerar.

De flesta tror att det är inlåningen (en sparare som sätter in pengar på banken) som skapar utlåningen. I själva verket är det precis tvärtom, det är utlåningen som skapar en inlåning. Varken banken eller låntagaren har några pengar innan lånet tas.

A. Först själva skapandet av krediten som enkelt förklaras här...
http://youtu.be/wDHSUgA29Ls
Det är på det sättet som ALLA pengar skapas (de 97% krediter alltså).

B. Sedan själva utbetalningen (Med UTBETALNING avses här att låntagaren använder de lånade (nyskapade) kredit-pengarna) av den skapade krediten som då sker genom betalningsystemet i RIX (om inte utbetalningen sker till konto i samma bank förstås). Och i RIX finns ju även den del av den monetära basen (baspengarna) som bankerna använder för överföringen av krediterna sinsemellan. Och som de då också konkurrerar om.

C. Och att om en bank "blir kort" på baspengar i RIX så kan de låna av andra banker eller centralbanken genom att emittera ett värdepapper typ bostadsobligation.

RIX

Två enkla förklaringar av RIX...
En av Lincolns här, han har många mer...
http://parasitstopp.wordpress.com/2011/06/02/bild-pa-hur-det-stabila-penningsystemet-ser-ut/

Och förenkling av mig här (det sitter naturligtvis ingen gubbe med gåspenna i något clearinghus och flyttar högar med kontanter).
Men annars så i princip korrekt.
http://superzeke.wordpress.com/2011/12/06/ekonomerna-bluffar-hej-vilt-och-hur-de-gor-det/

SEDAN.

Så har vi här Håkans utmärkta snabbkurs i RIX...

Håkan CITAT:

"Snabbkurs om RIX: Om du och jag är banker och har varsin enkrona och betalar dessa 50 000 gånger till varandra (motsvarande 100 000 bruttoavvecklingar i realtid i RIX), så har vi vid dagens slut förvisso betalt 50 000 kr till varandra. Men det enda vi behövt är två enkronor, och den enda skuld vi fortfarande har till Riksbanken är varsin enkrona.

När det gäller betalningar till andra banker (i clearingvaluta) så bör man alltså titta på den totala mängden betalningar under dagen för att få rätt perspektiv. Bankerna har räntefri kredit i Riksbanken under dagen för betalningsavveckling i realtid. Betalningarna sker i stort sett automatiskt i olika s k lividitetsoptimeringsfunktioner. När dessa rutiner utarbetats har man tagit hänsyn till att betalningsströmmarna mellan banker normalt tar ut varandra väl.

Vad den enskilda banken behöver vid dagens början är säkerheter ställda till Riksbanken (statsobligationer eller säkerställda bostadsobligationer) för dessa räntefria snabblån, motsvarande 1 procent av den genomsnittliga omsättningen i RIX under en dag. Mer behövs inte.

Det är som sagt ett generalfel att tro att banken behöver finansiera HELA lånet. Per Lindvalls resonemang om huslånen är riktiga, men säger ingenting om själva principen för nettning i RIX.

Det enskilda lånet "finansieras" alltså visserligen i centralbanksvaluta om det lämnar banken, men pengarna som används är räntefria snabblån i RB. Det enda relevanta ur kostnadssynpunkt är således det totala nettot vid dagens slut. I det perspektivet inser man att den verkliga likviditetskostnaden för det enskilda lånet är försvinnande liten, om ens någon - de andra bankerna kan ju ha ökat sin kreditgivning lika mycket eller mer i perioden."

SLUT PÅ CITAT

Till sist så har vi kapitaltäckningen som inte spelar så stor roll egentligen men vi kan ta den sedan.

http://superzeke.wordpress.com

 
Lincoln

Lincoln

13 juni 2012 11:53

Bra skrivet Limes. Som du skriver borde folk ta ut kontanter och använda dem så mycket det går. Tyvärr är det ju mycket som bankerna skurit av som inte går längre att betala kontant. Dave har bra förslag på var man kan hålla pengarna. Kanske även SBAB också är ett alternativ då den åtminstone är en statlig bank som är kopplad till RIX- men den funkar på samma sätt som de andra bankerna så det kanske inte spelar så stor roll vilket.

Det där med att inte kunna skilja olika mängder skrev jag om här. Ekonomer har inte lärt sig mängdlära på mellanstadienivå. Eller kanske snarare indoktrinerats till att inte se vilka logiska kortslutningar de gör sig skyldiga till när de blandar olika mängder kors och tvärs - för jag tror, personligen, att denna hopgeggning av olika kortslutande mängder är medveten för att minska förståelsen och öka förvirringen. Skrev om detta här där jag exemplifierar med begreppet likviditet (men det samma gäller begreppet "kapital")

http://parasitstopp.wordpress.com/2012/03/06/ekonomer-har-inte-last-hej-mattematik/

Själv ser jag inte fysiska kontanter som skuldpengar dels då den som håller i sedeln inte kan få något från Riksbanken för den (mer än möjligen en nytryckt sedel i utbyte). Dels för att även om staten skapar statsskuldsväxlar när de fysiska kontanterna skapas så "lånar" staten ut till staten. Att kalla det lån är enligt mig lika dumt som att säga att man tar en 100-lapp från plånboken och lånar ut till sig själv - det är lite svårt att skuldsätta sig själv till sig själv. För mig är trixandet med skattskuldsväxlar mest ett redovisningstrick för att det ska passa i i bankernas kreditpåhittande.

http://parasitstopp.wordpress.com

 
Ingen bild

dave

13 juni 2012 23:10

Jag har inte hittat någon bra källa som förklarar exakt vad kapital är, men jag är säker på att pengar inte ingår där. Allt är väldigt vilseledande, de flesta bara antar att kapital är detsamma som pengar (inklusive mig tidigare, och Lincoln tror jag).

När Ingves pratar om att banker behöver hålla 2800 kr i kapital för att skapa 1 miljon i lån så menar han att de behöver hålla en total summa i likvida medel (korta räntepapper, obligationer m.m), de behöver inte hålla några pengar alls enligt honom (bara fordringar på pengar).

För att klara av betalningar i RIX lånar svenska storbanker nyskapade pengar (digitala svenska kronor) räntefritt varje da av Riksbanken, när dagen är över betalar de tillbaka och har inga pengar alls i RIX. Det ända banken verkligen har är den lilla summa som finns tillgängliga vid bankomater (och ev något hemligt valv med sedlar som vi inte känner till?). Men även om bankerna skulle äga var enda krona i Sverige skulle det endast täcka 3% av alla kontosiffror. Men det är ju lugnt eftersom staten garanterar bankernas krediter genom statlig garanti (staten garanterar att de kommer trycka upp tillräckligt med pengar om banken inte klarar att betala tillbaka det du lånat ut till den).

System är äckligt, sjukt och 100% riggat för bankirernas bästa, men de nöjer sig inte, de ska ha ett kontantlöst samhälle där uttag inte längre är möjliga, total makt är målet.

Btw, ang Bonniermedia, är inte Bonnier bara en av Wallenbergs många puppets? Har svårt att tänka mig att de äger större delen av svenska storföretagen men inte tagit över media?

 
Ingen bild

Anders Limes

13 juni 2012 23:21

Tack Janne för genomgången. Komplext, och jag tackar dig för tiden och mödan du lägger ner på att förklara för oss. Som sagt, det är av yttersta vikt för framtiden att vi sprider ljus över bankirernas mörklagda byggplats, där de snickrar på vårt samhälles undergång.

Och tack Lincoln för din kommentar! Ssom du säger Lincoln; komplexiteten är ett verktyg, ett medel, för att uppnå målet - total kontroll över samhällskroppen. Detta är bankirklickens slutmål, vare sig enskilda bankirer är medvetna om det eller ej.

På en punkt är jag alltså inte enig. Jag anser det av YTTERSTA vikt att besinna att

1. All valuta i dag (efter krossandet av Libyen) är skuldvaluta
2. Detta innebär att mängden skuld alltid överstiger mängden valuta
3. Detta betyder att om vi använder all valuta till att betala skuld - och därmed har förintat all valuta och måste återgå till byteshandel - så kvarstår obetald skuld
4. Skulden är alltså helt obetalbar och totalt irrelevant MEN
5. Bankirerna använder trots detta skulden som kofot för att stjäla folkens egendom. Denna stöld krossar samhällen, har skapat världens samtliga U-länder, och håller nu på att göra ett U-land av Grekland
6. Slutmålet för bankirernas stöld via sin skuldvaluta är en återgång till feodalismen och livegenskapen
7. Mänsklighetens enda hopp är att avskaffa skuldvalutan, införa äkta SKULDFRI valuta, och slänga bankirerna i fängelse

Ovanstående är de utan konkurrens frågorna i världen idag. Det tjänar vårt syfte - folklig upplysning - att göra tydlig skillnad på skuldvaluta och skuldfri valuta. I detta sammanhang är Riksbankspengar utan tvekan och definitivt skuldvaluta.

Du har rätt i att räntan tillfaller oss själva. Men det är fortfarande skuldvaluta. Måste bort.

Låt RB trycka likadana sedlar, men sätt ut dem i cirkulation utan ngn förbannad skuld: Problemet löst.

Ett delmål på vägen kan naturligtvis vara förstatligande av alla banker, absolut. Men problemet med den obetalbara skulden kvarstår tills vi avskaffar skuldvalutan: Detta är slutmålet för vår strävan.

 
Ingen bild

Anders Limes

13 juni 2012 23:28

Hallå Dave, tack för kommentaren! Inget krav på Riksbankspengar alltså efter vad vi kan förstå. Värre än jag trodde. VArje gång jag lär mig en ny sak om detta vidriga system blir jag ännu mer äcklad. Det är som en oändlig lök av lager på lager - där alla är ruttna, fulla av krälande maskar.

Personligen anser jag att "kapital" är en värdeproducerande enhet, t.ex en fabrik. Allt annat är enligt mig desinformation av bankirer och deras hejdukar, harvardekonomerna.

För övrigt så, ja vem vet. Jag tror inte att Wllenbergfamiljen äger Bonnierfamiljen. Men vem vet. De kanske helt enkelt är två olika entiteter med samma intressen, mål, och medel.

Men om du jämför Bonniermedias bankrelaterade rapportering med iaf Schibstedt så finns en mycket tydlig skillnad; Bonnier = Der Stürmer, Schibstedt låter å andra sidan Andreas Cervenka behålla jobbet. Ganska tydlig skillnad alltså.

 
Ingen bild

dave

15 juni 2012 23:58

Självklart, banksystemet är värre än de flesta kan tänka sig.

”It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning.” Henry Ford

Ang sk kapital, eller likvida medel så har tydligen Handelsbanken 600 miljarder i likvida medel, samtidigt finns det bara ca 100 miljarder kronor i Sverige. Man kan fråga sig hur likvida dessa medel värda 600 miljarder verkligen är. Det är ett stort skämt.

Wallenbergarna är experter på att skapa illusionen av att det inte finns monopol, svenska storbanker är ett exempel, de äger de svenska storbankerna genom skattebefriade stiftelser utan insyn. De tog över det svenska betalningssystemet RIX i samband med att Ivar Kruger mördades. Jag tror de har järngrepp om svensk media. Andreas Cervenka säger bara delar av sanningen men knyter inte ihop säcken eller ställer de stora frågorna, målet är inte att sprida kunskap, målet är att skapa ökad förvirring.

Ang att vinna mot bankirerna (eller snarare deras grepp över det statliga monopolet på sedelutgivning), har du kikat på Victoria Grants tal som ligger ute på youtube?

http://youtu.be/Bx5Sc3vWefE

Har på en månad fått ca 3 miljoner visningar sammanlagt (finns många uppladdningar av samma video). Hyffsat uppvaknande sker just nu :).

Intresset är väldigt stort i Sverige och kommer bara växa i samband med att bankerna knäcker bostadsbubblan, vore kul att se Lincolns besökarstat explodera. Spännande tider!

 
Ingen bild

Anders Limes

18 juni 2012 18:20

"Verka utan att synas". As. Men de är dinosaurier, vi är däggdjur, och meteoriten har just slagit ner.

Hursomhelst - Som du säger: uppvaknande! Jag tror att världen var på väg att mogna redan under 90-talet, det var minst lika viktigt att stoppa uppvaknandet som att invadera irak, så det fanns gott om skäl att spränga WTC. Men mänskligheten är på väg tillbaka. Det känns i luften. Låt oss hoppas att vi överlever bankirernas desperata "last stand" innan vi förstör dem.

Här är ett annat tecken på uppvaknande. Bonnier/DN säger förstås inte ett ord om det viktiga i denna story, men vi vet: äkta, skuldfri valuta, utgiven av folket:

http://www.dn.se/ekonomi/har-har-grekerna-redan-skaffat-ny-valuta

Har du sett min text om 90-talet? Filmklippen från The Matrix och från Truman Show fångar lite vad vi talar om:

http://limes.bloggagratis.se/2012/04/13/7728693-1989-2001/

Tack för klippet. Det var underbart. För det är så sant: kejsaren HAR inga kläder. "Man får höra sanningen från dårar och barn" - jajemen. Jag ska sprida det där klippet vidare, tack igen!

 
Ingen bild

Peter

11 juli 2012 12:02

Självklart använder jag alltid kontanter, trots att jag alltid får förklara mig för alla om "hur jag vågar ha så mycket kontanter i plånboken". "Tänk om den blir stulen?". Ja tänker jag, tänk om du inte kan komma åt dina ettor och nollor när DU vill?

 
Ingen bild

Anders Limes

11 juli 2012 17:32

Haha, ja, det är mitt vanliga svar också: "hur vågar du ha så mycket pengar på BANKEN???"

 
Melissa

Melissa

17 september 2017 17:09

Jag heter Ms Melissa. Jag vill använda detta medium för att varna alla lånesökare att vara mycket försiktig eftersom det finns bedrägerier överallt För några månader sedan blev jag ekonomiskt ansträngda och på grund av min desperation blev jag bluffad av flera online långivare. Jag hade nästan förlorat hoppet tills en vän av mig hänvisade mig till en mycket tillförlitlig långivare kallad fru Laura Smith som lånar mig ett osäkert lån på 1.000.000.00kr inom 2 timmar utan stress. Om du behöver någon form av lån, kontakta bara honom nu via: (mrslaurasmithloanfirm@gmail.com) Jag använder det här mediet för att varna alla lånesökare på grund av helvetet passerade jag i händerna på de bedrägliga långivarna. Och jag önskar inte ens att min fiende ska passera genom ett sådant helvete som jag passerade i händerna på de bedrägliga online långivarna. Jag vill också att du ska hjälpa mig att skicka denna information till andra som också behöver ett lån när du har har också fått ditt lån från fru Laura Smith och ber att Gud ska ge henne ett långt liv.

Gud välsigne henne för evigt.

Melissa

http://limes.bloggagratis.se/2012/06/11/8070793-ko

 
Ann Kristin

Ann Kristin

15 oktober 2017 00:06

Jag är Ann Kristin, från Stockholm Sverige. Jag lovade att dela detta vittnesbörd på grund av Guds tjänst i mitt liv. 4 månader sedan var jag desperat i behov av pengar så jag tänkte på att ha ett lån då jag sprang i fela händer som hävdade att han var en långivare som inte visste att han var en bluff. han samlade 35 000 kronor från mig och vägrade maila mig, sedan dess var jag förvirrad och förlorad, men Gud kom till min räddning. En trogen söndag gick jag till kyrkan efter tjänsten och jag delade idén med en kyrkans medlem och hon introducerade mig till en lånebyrå som heter Laura Smith Loan Firm. hon berättade att hon fick 400 000 kronor av lånebyrån. Jag samlade e-postadressen för låneagent och jag skickade ett mailmeddelande på måndag morgon, hon berättade för reglerna och reglerna och följde mig. Efter bearbetning av dokumenten gav de mig ett lån på 700 000,00 kronor. Vem som helst kan kontakta dem och jag vet att de måste låna dig eftersom de är riktiga och betrodda. Återigen Tack Laura Smith Loan Firm, kontakta dem på (mrslaurasmithloanfirm@gmail.com) eller skriv på deras hemsida (laurasmithloancompany.yolasite.com)


Ann Kristin

http://laurasmithloancompany.yolasite.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Limes - 25 oktober 2015 15:49

    Invandringen till Sverige slår, som bekant, alla rekord. Nedan tankar om detta.   1. Syfte   Vilket syfte invandringen har för våra ägare (”eliten”) finns det olika uppfattningar om. En gör gällande, att den drivande dynam...

Av Anders Limes - 9 juli 2015 11:30

Jag har varit borta från bloggen ett tag, som ni säkert har märkt.   Orsaken är, att jag har ägnat all min energi åt att istället bygga en framtid åt mig och min familj - genom att skaffa gård, djur, kunskaper, nätverk, osv är vi nu på en kurs so...

Av Anders Limes - 25 juni 2012 21:24

Det djupa och egentliga syftet med Euron - liksom med all skuldvalutor - är att möjliggöra bankirernas stöld av fokens egendom, som vi tidigare gått igenom. Vi minns även, att det bankirkontrollerade NATO med stöd av det bankirkontrollerade Sverig...

Av Anders Limes - 24 juni 2012 20:19

För inte så länge sedan tog jag ett spadtag i den hundraåriga rabatten av såpnejlikor. Det var svårt, tungt att komma nedåt med spaden, men efter mycket hackande lyckades jag bända upp en fyrkant jord. Och då såg jag orsaken till motståndet: he...

Av Anders Limes - 19 juni 2012 21:23

Stuxnet är samtidens bästa datorvirus. Det är helt enkelt en fantastisk skapelse, en tour de force i destruktivitet. Vi känner numera till en hel del om Stuxnet. Det är ganska stort för att vara ett virus, en halv megabyte, men det är sannerl...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se