Direktlänk till inlägg 25 juni 2012

EMU: raisons d´être

Av Anders Limes - 25 juni 2012 21:24


Det djupa och egentliga syftet med Euron - liksom med all skuldvalutor - är att möjliggöra bankirernas stöld av fokens egendom, som vi tidigare gått igenom. Vi minns även, att det bankirkontrollerade NATO med stöd av det bankirkontrollerade Sverige nyligen krossade Libyen, för att införa en skuldvaluta i världens dittills sista fria nation.


Emellertid. Om bankirerna inte kunde visa någon kortsiktig fördel med skuldvaluta skulle det vara mycket svårt - kanske omöjligt - för dem att lura mönskligheten så väl och så länge som krävs för att deras plan - stöld av all jordens egendom - skall hinna fullföljas. Trots deras oerhörda propagandaapparat.


Den här bilden från Der Spiegel visar mycket tydligt på vilken kortsiktig fördel Euron har inneburit för den s.k "kärnan": Frankrike, Benelux, Tyskland, Finland. Notera prognosen för KPI-"inflation" året efter ett eurosammanbrott. Som ni ser ligger "kärnans" KPI lågt - lägre än deras nuvarande värden (ni kan kontrollera KPI-värden från olika nationer här), medan KPI för "periferin" ligger mycket högre än den nuvarande.


Vad betyder detta? Det betyder att KPI skulle sjunka (revalvering) i kärnan och stiga (devalvering) i periferin efter en eurokollaps. Vad betyder det? Det betyder att det gemensamma valutaområdet gör att "kärnan" idag har en relativt "för svag" valuta - vilket gynnar "kärnans" export. "Periferin" har tvärtom en idag relativt "för stark" valuta - vilket gynnar periferins (lånefinansierade) import. En import som i stor utsträckning kommer från den exporterande kärnan... Framförallt minns vi i detta sammanhang de gigantiska europeiska vapenköp som Grekland nyligen gjorde för sina "räddnings"-pengar... Inte så svårt längre att förstå att tyskarna godkänt så många "nödlån", eller hur? ...och än en gång tvingas vi konstatera ännu en av dessa meningslösa "circlejerks" som bankirerna och deras lögner vävt in världen i.


Denna mekanism, att valutan blir för stark i periferin och för svag i kärnan,är central för att förstå varför så stora delar av befolkningen i både "kärnan" och "periferin" fortfarande är positivt inställda till euron: ni förstår ju själva vilken framgångsrik propaganda man kan bygga ovanpå denna dynamik, i både "kärnan" och "periferin". Och jag har hört liknande propagandalögner från Fascistpartiet (tidigare känt som Folkpartiet) när de talar om "hur bra" euron vore för Sveriges export.


Dock, euron står inför sitt snara sammanbrott, och vi kan alla ha gott hopp om att kollapsen kommer innan våra högförrädare till riksdagspolitiker hinner ansluta oss till detta dödsdömda medel för stöld och förslkingring.


Dock. Det hela stämmer till eftertanke: vilket är det optimala valutaområdet? Hur stort skall det vara? Om Euron är för stark i Grekland och för svag i Tyskland... är inte kronan då för svag i Stockholm och för stark i Hedemora? Naturligtvis är den det. Kunde lokala, decentraliserat utgivna valutor utan centralplaneringens katastrofala effekter vara en god idé? Naturligtvis kunde de vara det. Något att tänka på för framtiden.


PS. Jag föreslår en variant av lokalt, decentraliserat utgiven skuldfri valuta här. Det centrala är att valutan är skuldfri. Om den ska ha en myntfot eller inte, dvs om det skall röra sig om en fiatvaluta, är långt mindre viktigt... så länge den eventuella myntfoten inte är guld eller något annat som enkelt kan monopoliseras och centralplaneras av blodsbankirerna. DS.

 
 
Ingen bild

Perre

13 september 2012 13:58

Tackar för att du går in hos penningsystemsförnekaren Cornu och resonerar sakligt, orkar själv inte regga mej. Observerar hur han undviker svara. Man blir inte klok på karln, han blir nedsablad i denna fråga (o en del andra) hela tiden, men kan inte låta bli bollen. Börjar tro han gör det av helt kommersiella skäl, det drar trafik. Men han gör faktiskt nytta med att hålla penga-debatten igång på välbesökt blogg

 
Ingen bild

Anders Limes

13 september 2012 14:52

Tack för de orden, det värmer och glädjer mig mycket!

Angående Cornu - jag har stor respekt för honom. Jag följer hans blogg noga. Jag råkar ha ägnat en hel del tid åt just valutasystemet, dess historia och effekter. Cornu har inte gjort det, gissar jag. Dock respekterar jag honom desto mer för att han ständigt återkommer i frågan, inte raderar några kommentarer, osv.

Sedan att han alltid formulerar sina inlägg med en viss spets, "penningsystemhaverister" osv, tycker jag kanske är lilte onödigt ibland. Men jag förstår bakgrunden - han har utsatts för oerhört obehagliga påhopp från personer som, liksom jag, ifrågasätter skuldvalutasystemet.

Men det viktiga är som sagt att debatten förs på hans välbesökta blogg, kudos till honom för det.

 
Ingen bild

e

7 mars 2013 19:10

Limes du har läst en del, men du har aldrig tänkt på hur mycket pengar det ska finnas i ekonomin.
Detta är censurerat i den ekonomiska debatten för det handlar om hur pengar skapas.
Nationalekonomer får inte säga ett ord om mängden pengar för då utesluts dom ur gemenskapen.

1 miljard i skuldvaluta eller 1 miljard skuldfria räcker inte med dagens löner.

Ekonomin fungerar både med en skuldvaluta och med skuldfri valuta om mängden pengar är tillräckligt stor.

Valutans storlek kan bara mätas i kvoten penningmängd / medeltimlön.

Cornu får direkt erkänna att han delvis har fel om alla förstod matematiken bakom detta.Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Limes - 25 oktober 2015 15:49

    Invandringen till Sverige slår, som bekant, alla rekord. Nedan tankar om detta.   1. Syfte   Vilket syfte invandringen har för våra ägare (”eliten”) finns det olika uppfattningar om. En gör gällande, att den drivande dynam...

Av Anders Limes - 9 juli 2015 11:30

Jag har varit borta från bloggen ett tag, som ni säkert har märkt.   Orsaken är, att jag har ägnat all min energi åt att istället bygga en framtid åt mig och min familj - genom att skaffa gård, djur, kunskaper, nätverk, osv är vi nu på en kurs so...

Av Anders Limes - 24 juni 2012 20:19

För inte så länge sedan tog jag ett spadtag i den hundraåriga rabatten av såpnejlikor. Det var svårt, tungt att komma nedåt med spaden, men efter mycket hackande lyckades jag bända upp en fyrkant jord. Och då såg jag orsaken till motståndet: he...

Av Anders Limes - 19 juni 2012 21:23

Stuxnet är samtidens bästa datorvirus. Det är helt enkelt en fantastisk skapelse, en tour de force i destruktivitet. Vi känner numera till en hel del om Stuxnet. Det är ganska stort för att vara ett virus, en halv megabyte, men det är sannerl...

Av Anders Limes - 11 juni 2012 21:42

  Jag hade tänkt återkomma i en utförlig text angående kontanter vs digitala krediter. Nu blev det lite mer bråttom än jag tänkt, av en anledning vi återkommer till nedan. Så vi gör en lång historia kort.   Kontanter (även kända som Riksbankspe...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se