Senaste inläggen

Av Anders Limes - 30 maj 2012 19:37


Jag hade tänkt skriva en text om anslutningen till ESM. Men bloggrannen Superzeke har redan skrivit texten. Läs den här. Om Kaskadkräkningarna och de hejdlösa svordomarna som mitt senaste inlägg lagt sig, dvs.


Idag röstade mycket riktigt Riksdagen igenom den vidriga bankräddarpakten ESM. Syftet med Juholts avsättande har uppfyllts. Ekokammaren, med Schibstedt- och Bonnierbläckfisken i spetsen firar tveklöst med champagne ikväll. Vi - folket - sörjer. Och kräks.


 

Av Anders Limes - 30 maj 2012 18:54


Halmdockor.

”LCHF-troende är galna eftersom de tror att man skall dricka fem liter rapsolja om dagen och inte äta något annat”. ”Folk som inte accepterar den officiella historien om elfte september är galna eftersom de tror att byggnaderna sprängdes av missiler avlossade från de kapade flyglanen, och dessutom tror de att WTC 1 och WTC 2 kollapsade med hastigheten hos ett fritt fall."


Ja, jag kan fortsätta. Men principen hoppas jag ha påvisat. En halmdocka är alltså ett absurt påstående som man associerar med en grupp personer, varefter man motbevisar det absurda påståendet (”slår ner halmdockan”). Detta tjänar två syften.


För det första kan man, om man slår ner tillräckligt många halmdockor, skapa ett inrtyck att alla argument för en viss fråga har motbevisats, och att inget mer finns att tillägga. Detta exemplifieras som sagt t.ex av hur "debunking"-sidor slår ner en massa halmdockor om t.ex fritt fall i WTC 1 och WTC 2 för att skapa ett intryck av att fritt fall inte är ett argument i diskussionen om WTC-lögnen. Dock nämner man inget om det sanna fria fallet, det i WTC 7.


Nästa syfte är mer lömskt: Genom att ange en massa absurda påståenden kommer gruppen som associerades (ofta utan grund, påståendena i fråga kan vara tagna helt ur luften) med påståendena i fråga att implicit framstå som tokiga som kunnat tro på något så galet. Och på så vis har man minskat trovärdigheten hos en grupp meningsmotståndare, som t.ex pirat- eller miljöpartister, naturrättsaktivister, de som kämpar för återinförandet av äkta skuldfria pengar, de som vill ha en ordentlig utredning av WTC, osv.


Lögn.

Behövs inte så ofta. Men ibland kommer det fram en rak, otvetydig lögn. Vi har diskuterat en sådan uppenbar och skamlös total 100-procentig lögn i NISTs slutrapport om WTC 7. Det finns naturligtvis många fler lögner därute, men de är inte så vanliga som kanske kunde tro.


Dela dig och härska – ekokammaren.

”Divide and Conquer” säger man på engelska. ”Söndra och härska” fångar inte riktigt dubbeltydigheten i det engelska originalet: det kan låta som att det alltid är din fiende som skall söndras, och därefter härskas över.


I propagandavärlden gäller dock motsatsen: det är propagandamakaren som skall dela sig, för att härska över sin motståndare (d.v.s. folket, d.v.s oss). Det finns en stor vinst i detta: genom att dela upp sig på flera tentakler, som t.ex TV4, DN, Expressen, DI, osv, kan man först och främst välja vilken kanal man vill släppa en ”story” i för att uppnå maximal effekt. Därefter kan man använda de övriga tentaklerna till att bolla storyn fram och tillbaka: att skapa en ”ekokammareffekt”.


Folket kommer då uppleva att ”alla talar om det” och dessutom, eftersom storyn vinklas lite olika hos de olika tentaklerna, att ”alla” fått nys om storyn oberoende av varandra... vilket i sin tur ytterligare förstärker intrycket att storyn verkligen är både viktig, sann, och aktuell. Vilket i sin tur gör att frågan ”finns det något annat som är viktigare, sannare, och mer aktuellt som vi borde ägna allt detta mediautrymme åt” inte ens ställs, inte ens reflekteras över. Alltså: dela dig, och härska. Så är ekokammaren (d.v.s. vad som passerar för ”offentlig diskurs” i vårt land) uppbyggd.


Ett exempel på detta är Juholt-affären. Schibstedt köpte som bekant Aftonbladet 2009, och sedan dess finns ingen alternativ nyhetskälla i Sverige med brett genomslag (förutom i någon utsträckning Fria Tidningar, även om deras ekonomiska bevakning lämnar misstänkt mycket att önska, samt i viss utsträckning SVT) . Syftet med köpet blev uppenbart 2011, när man använde Aftonbladet för att lyfta den lögnaktiga historien om Juholts påstådda bedrägeri.


Angående detta: för det första saknades uppsåt i Juholts agerande, för det andra, jämför storleksordningen i Juholts ”förskingring av allmänna medel” med den förskingring (här är ett exempel, en droppe i det brottsliga havet av nyloiberalt rånmord på vårt samhälle) som Filippa Reinfelt och hennes hejdukar kommer undan med utan minsta tillstymmelse till gatlopp i den Schibstedt-Bonnierska ekokammaren.


Det var naturligtvis ingen slump att man ville använda just Aftonbladet till detta syfte: det var inte många som noterade Schibstedts köp av tidningen, så de flesta av Aftonbladets läsare trodde att det var det LO-ägda Aftonbladet som kritiserade Juholt. Detta gav budskapet mångdubbelt större tyngd. Jag gissar att man kan använda Aftonbladet två – tre gånger till på detta sätt innan läsekretsen börjar förstå vad som hänt och (i den bästa av världar) börjar söka sig nya nyhetskällor. Tills dess är den nyliberala Bonnier-Schibstedtska mediehegemonin total, ekokammaren fortsatt sluten och död, och därmed är den svenska demokratin tills vidare utslagen.


I detta sammanhang minns vi vad som hände Folket i Bild: den utmärkta, granskande tidning som bl.a härbergerade Jan Guillou när han utförde sin berömda granskande journalistik som avslöjade IB-affären. Folket i Bild kunde naturligtvis inte accepteras av eliten, köptes således upp av (du gissade det) Bonnier, som omedelbart omvandlade tidningen till... en porrtidning. Ett av de stora, sorgliga, nederlagen för demokrati i vårt land. Men eliten, och framförallt Bonnierbläckfisken, skrattar glatt åt historien.


Som sagt – jag vill å det starkaste uppmana er alla att ladda ner och läsa Fria Tidningars mediegranskning. Jag kan inte länka till den, eftersom bloggplatsen (som driver denna blogg) censurerar länken dit – se detta inlägg för detaljer. Som ni ser får länken tydligen finnas ocensurerad i kommentarsfältet, och jag vill alltså be er att använda länken (så länge den får fortsätta fungera). Läs och sprid Fria Tidningars Mediegranskning. Under tiden, en bild på en bläckfisk:


 


PS. ”Söndra och härska” används naturligtvis i den klassiska betydelsen också: fascistbankirerna och deras handgångna män använder en stor del av sitt propagandautrymme åt att sprida idéer om t.ex ”individualism” - ett absurt begrepp, som antyder att personer är odelbara och oberoende (båda sakerna naturligtvis helt falska) – i syfte att motverka all tendenser till folklig organisation, eller ett återuppvaknande av de avsomnade folkrörelserna o.s.v DS.


PPS. Det djupa syftet med avsättandet av Juholt var alltså att få med Sverige i EMU - trots vårt nej i folkomröstningen. Eliten ser som bekant demokratin på sin höjd som ett mindre besvär, och har bestämt sig för att ansluta vårt land till EMU (och därmed utradera de sista resterna av nationellt självbestämmande). En sådan anslutning var emellertid omöjlig med Juholt – en stark EMU motståndare – som ledare för Socialdemokraterna. Därför kuppades han bort, och direkt efter hans avgång träffade den nye (S)-ledaren Löfvén denna historiska antidemokratiska och svekfulla överenskommelse med fascistalliansen – ett första steg mot EMU-anslutning. Detta är vad eliten med hjälp av ekokammaren planerar - i trots inte bara mot folkomröstningen, utan mot 88% av svenska folkets vilja. Vi tar nu en paus för kaskadkräkning och hejdlösa svordomar. DS.


PPS. Bloggrannen Lincoln har skrivit en bra och givande text om "inlärd hjälplöshet" - ett mycket viktigt begrepp i sammanhanget. Läs den här. Tack Lincoln! DS.

Av Anders Limes - 29 maj 2012 19:06


Vi kommer nu i del 2 och del 3 gå igenom en samling av de vanligaste propagandateknikerna. Så, till verket:


Utelämnande.

Den första och utan jämförelse viktigaste av propagandateknikerna idag. Jag har redan lämnat en del exemple i mina inlägg här i bloggen; hur man nämner Dawit Isaac men utelämnar Mordechai Vanunu. Hur man utelämnar den dagliga slakt som de amerikanska drönarna begår av på det afghanska folket. Hur man utelämnar, i skolan såväl som i den ”offentliga diskursen” förklaringen av vad våra pengar är och hur de skapas, liksom hur man utelämanr att skuldfri, statligt utgiven valuta fungerat i massor av länder i hundratals år – Tally Sticks, Greenbacks, John F. Kennedys silverdollar, osv, är som sagt exempel på detta. Exemplel som konsekvent utelämnas ur den offentliga diskursen. Men massan av vad som utelämnas är i det närmaste oändlig.


Om medelsvensken istället för de redigerade, tillrättalagda, färdigtuggade nyhetsbitarna som Bonnier/Schibstedt matar dem med, skulle exponera sig för t.ex Zero Hedge, Antiwar, Commondreams (bara som exempel), så skulle mycket vara annorlunda. Och om grisar kunde flyga...


Nämnande.

Den kanske näst viktigaste tekniken. Vi utgår spontant ifrån att mäktiga opinionsbildare talar om viktiga saker. Statsministern t.ex - inte skulle han ägna TV-tid åt att ta upp relativt oviktiga saker? Naturligtvis inte – eftersom han har en så viktig post, utgår vi bestämt från att det han säger är viktigt. Så om statsminisern nämner att han följer presidentvalskampanjen i USA med stort intresse så utgår vi ifrån att det gör någon skillnad vem som vinner.


Och reflekterar alltså inte över det faktum att bankirernas krigsparti har innehavt presidentposten obrutet sedan åtminstone Lyndon B. Johnson, helt oavsett vem som ”vunnit” det massiva propagandaspektaklet kring valet. Vinnaren av denna kväljande spel för gallerierna upphöjs efter fullbordad demokratiteater till att installeras i Vita Huset, att där obetingat utföra diktaten från blodsbankirerna. ”Presidenten” är alltså endast en budbärare, ett litet demokratiskt förkläde, på den ofantliga fascistiska maskinen av bankirer och krig som i uppenbarligen i verkligheten styr USA sedan flera decennier. Men det tänker vi inte på, eftersom detta med presidentvalet nämns så ofta och så respektfullt.


Ett annat exempel på nämnande kan vara hur Bonnier/DN skriver en artikelserie om demokratiska problem i fackliga organisationer. Vi utgår då ifrån att detta är viktigt – och reflekterar inte över det storleksordningar mer viktiga demokratiska problemen i den centralplanerade bankmaffians styre av världen. Detta är alltså inte ett litet brott som DN görsig skyldiga till – de sviker samhällets förtroende för massmedia: samhället förväntar sig, och är beroende av, att Bonniermedia rapporterar det som är viktigt. Men det skiter de i, eftersom de har en annan agenda.


Ett tredje exempel. Man nämner att ”kombinationen av krasch och eld orsakade kollapsen i World Trade Center”. Detta utgör ett fikonlöv att täcka över det nakna hål av lögn som kollapserna i WTC 1, 2, och 7 utgör. Med hjälp av ett sådant fikonlöv kan den sovande, som så gärna vill fortsätta sova, låta bli att vakna.


Storleksordningar.

Ett mycket tacksamt sätt att ljuga utan att ljuga. Man nämner en instans, t.ex att ett flygplan flyger över Stilla Havet med hjälp av biobränsle. Man nämner inget om ”hur mycket” biobränsle som var inblandat – i den senaste episoden var det hela 15% etanol i det aktuella flygplanets tank. Man nämner inte heller ”hur mycket” av vår matproduktion som måste sluta bli mat (i en svältande värld) och istället bli flygbränsle för att detta med flygning på biobräsnle ska ha någon som helst relevans för framtiden (men det kan vara värt att minnas att det krävdes 30 ton potatis för att tanka en enda tysk V2-raket med etanol under andra världskriget...).


Ett annat exempel är i lögnkomplexet angående WTC; man säger som sagt att ”eld” smälte stålet och orsakade en total kollaps när byggnaden desintgererade på grund av att några stålbjälkar skall ha försvagats av ”eld”. Men även här är storleksordningarna helt fel – den massiva mängd värme som krävs för att värma stålet, fanns helt enkelt inte tillgänglig: det skiljer på storleksordningar. Och vidare - tyngden i byggnaden räcker inte på långa vägar för att övervinna byggnadens hållfasthet: det skiljer på storleksordningar. Och så vidare...


Den stora fördelen att ljuga med storleksordningar är, att alla människor har förmågan till kvalitativa resonemang: "bättre" - "sämre" t.ex., men ganska få har förmågan till kvantitativa resonemang: "hur mycket bättre" - "hur mycket sämre". Här är alltså ett tydligt område där utbildning kan motverka fascism.


Chock.

Efter en falsk flagga, eller en annan akut kris, hamnar samhället som sagt i chock: det är som att slå in en träpåle i ett getingbo. Allt är kaos, och människor är rädda. Man ropar efter handling. Om du då har en förberedd handlingsplan, redo att utnyttja chocktillståndet, så kan du i chocktillståndet implementera denna – och oavsett hur tyrannisk, hur antidemokratisk, hur vidrig, mordisk, och så vidare, denna plan är, så kommer många (de flesta kanske, om du sköter dina kort skickligt) att tacka dig. För att ”någon gjorde något”.


Chocktillståndet är alltså något att uppsöka, att utnyttja, och, som sagt, vid behov skapa: det är, helt enkelt, ytterligare ett i raden av oerhört mäktiga propagandaverktyg i den stora verktygslådan.


Skräck.

Ett enkelt knep, men fruktansvärt effektivt. Man spelar på skräcken hos sina mottagare. Alliansen har t.ex öppet mål – det deras väljare fruktar mest av allt är att bostadsbubblan skall spricka. De kan alltså sjösätta vilka vidrigheter som helst med syfte att utplåna vårt samhälle, göra de fattiga fattigare och de rika rikare, så länge de lyckas svänga till någon retorisk saltomortal om att åtgärden kommer hålla bostadsbubblan fortsatt uppblåst.


Vi tar en kort paus här, och fortsätter i nästa inlägg. Tills dess!

Av Anders Limes - 29 maj 2012 00:01


”Vi lever i en välfungerande demokrati där massmedia bevakar och därmed garanterar maktdelningen mellan folk, regering, riksdag, rättsväsende, och massmedia självt. Eftersom företag inte röstar har de naturligtvis ingen faktisk makt i en demokrati som vår. Våra regeringspolitiker upplever att deras uppdragsgivare, deras valkrets, är det svenska folket. De är ense om att upprätthålla ett självständigt Sverige med bevarande av den svenska modellen med allmän sjukförsäkring, gratis utbildning, osv. Utförsäljningar av den allmänna egendomen, t.ex vårdcentraler, höjer ”effektiviteten” i verksamheten. Aftonbladet ägs av LO och är en vänstertidning. Det finns ett Nobelpris i ekonomi. Det har någon som helst betydelse för de viktiga frågorna i värrlden vem som vinner presidentvalet i USA.


Det finns vissa resurs- och ekologiska problem som kommer bli mer markanta i framtiden, men detta är relativt perifera frågor, och problemen kommer hursomhelst lösas av fortsatta vetenskapliga landvinningar. Energikris kan inte uppstå dels eftersom vi då helt enkelt kommer spara energi, dels eftersom 'nya energikällor' i ett sådant läge blir lönsamma och då kommer både uppfinnas och implementeras i en skala som på verkar samhällets energiförsörjning. Växthuseffekten har vi gott om tid att bromsa, och vi vet för övrigt inte ens om den orsakas av mänskliga CO2-utsläpp.


Våra pengar pengar har ett inneboende värde. Lånar jag pengar på banken är det någon annans pengar som jag lånar. Skulder kan och skall betalas – Grekland kan och skall betala sina skulder. Dessutom har grekerna världens mest frikostiga pensionssystem. Invandring är en självklarhet för att vi måste få hit några som kan ta hand om de äldre eftersom svenskar inte vill befatta sig med dem. Ordet 'invandringspolitik' får inte nämnas eftersom att nämna ordet 'invandringspolitik' är liktydigt med rasism. Inflation mäts av KPI. Inflation orsakas av lönehöjningar. Inflation kan betala lån.


Irak invaderas för att sprida demokrati och avsätta en diktator. 90% av journalistkåren är vänsterpartister. Ett litet land som Sverige måste uppgå i EU, för att behålla sitt 'inflytande'. Sverige är ett fredligt land med världens bästa naturskydd. Det centrala med tsunamikatastrofen i Japan var just tsunamin. Radioaktivt utsläpp från Fukushima spelar ingen roll, och är närmast stötande att nämna, i jämförelse med den stora förödelsen från själva tsunamin. Angående Iran måste landet till varje pris hindras från att ha ett kärnprogram, eftersom Iran annars kunde bli ett hot. WTC 1, 2 och 7 kollapsade p.g.a att flygplan flög in i WTC 1 och 2. Attentatet orsakades av islamiska fundamentalister med syfte att införa burka och sharialag i hela världen. För att stävja detta krigar svenska armén i Afghanistan. Libyen har just befriats av ett folkligt uppror av deomkratiska krafter. NATO och Sverige stödde mycket ärofullt denna befrielse. Diktaturen i Sauidiarabien är inte så farlig. Hamid Karzai är nog ganska OK. Varken Ryssland eller Norge rustar kraftigt upp sin militär i vårt närområde.


Världen blir hela tiden en bättre, mer jämlik, rättvisare, mer demokratisk plats. Vi lever i en fri marknadsekonomi som inte centralplaneras. Vårt välstånd och 'höga levnadsstandard' är en följd av vår fantastiskt väl utvecklade teknologi och vetenskap. Läkemedelsbolag arbetar för att öka mängden friskhet i världen och minska mängden sjuklighet.”


Såg ni det?


Varenda påstående i ovanstående citat är en lögn. 100% - allt – tutti – alles – är lögn. Inte ett ord är sant.


Och ändå är ovanstående en sammanfattning av den världsbild i princip alla i min föräldrageneration (40- och 50-talister) lever i och -efter. Inte nog med det, ovanstående sammanfattar den stora majoriteten av alla svenskars världsbild.


Och inte ett ord är sant.


Hur kan man förstå att en så tät väv av lögner lagts ut över hela befolkningen? Hur kan detta förklaras? Vilken kraft kan vara så mäktig att den lurar ett helt folk, en hel värld?


...och vi inser nu genom denna enkla reflektion hur oerhört mäktigt det samtida propagandamaskineriet verkligen är. Tidernas bästa, mäktigaste, mest genomträngande propagandamaskineri – rakt framför våra ögon. Goebbels kan dra något gammalt över sig.


***


När man försöker väcka människor ur denna kokong av lögn, upplever personen i fråga en stark ångest. Denna ångest tilltar ju mer man leder i bevis hur totalt felaktig och lögnaktig hela personens världsbild faktiskt är. Detta leder till en psykisk spänning – ångest – som måste finna ett utlopp. Det vanliga är, att denna energi finner sitt utlopp i aggressivitet emot budbäraren... vilket er ödmjuke skribent träffat på alltför många gånger för att räknas eller ens minnas längre.


Denna mekanism av aggressivitet leder naturligtvis till att de sovande sammansluter sig med andra sovande, och berättar ovanstående sagor för varandra, läser dem i DN, ser dem på TV4, twittrar dem, länkar till dem på facebook, osv: kort sagt, bekräftar varandra, och gosar in sig i den stora, mjuka, varma, högen av andra sovande.


Å andra sidan sluter de uppvaknade sig till varandra och ger, en efter en, upp de sista försöken att väcka sina medmänniskor. Om du måste välja mellan en djupt infekterad konflikt eller en ”fungerande” familjemiddag, där ”vi alla har trevligt”, vad väljer du? Och vad väljer du den tjugotredje gången?


Människor har ett stort behov av sammanhang. Det finns till och med ett ord för detta, som används inom vården: KASAM - ”Känsla Av SAMmanhang”. En stark KASAM är, enligt psykologiska undersökningar, en ”skyddande faktor” mot psykisk ohälsa (som alltid i sådana sammanhang talar vi om korrelationer, inte om kausalitet, men ändå).


Det visar sig vidare, att en stark KASAM korrelerar med välbefinnande och känsla av meningsfullhet. KASAM är alltså något mycket värdefullt, och, som sagt, människor har en stark tendens att försvara sina världsbilder just för att de har ett stort behov av att upprätthålla sin KASAM.


Och inte nog med det: Om en människa prsenteras med faktoid A och faktoid C, så kommer man intuitivt (ofta, inte alltid, men ofta) hitta på faktoid B för att knyta ihop det hela och upprätthålla sin KASAM. Denna mekanism är oerhört central för hur vår propaganda fungerar: det räcker alltså med att basunera ut faktoid A och C (som båda kan vara sanna) – befolkningen hittar själv på faktoid B (som är en lögn). Det finns tusen exempel på detta; ett av dem är (A) man kan göra biobränslen av majs och (C) bilar kan drivas av majsetanol. Befolkningen kommer nu själva att hitta på faktoid (B): ”det gör att hela vår fordonsflotta kan ersättas med majsetanolbilar eftersom”, och den färdiga lögnen lyder:


”Man kan göra biobränslen av majs och det gör att hela vår fordonsflotta kan ersättas med majsetanolbilar eftersom bilar kan drivas med majsetanol”.


Det som är så otroligt lyckat i denna propagandalögn är att ingen av propagandamakarna (t.ex. Bonniersfären, regeringen, osv) faktiskt har ljugit: inte en enda klar och tydlig lögn behöver de haspla ur sig: lögnerna sprider sig, fortplantar sig, multiplicerar sig ändå.


Det här för oss rakt in på nästa del i denna uppsats, nämligen vår genomgång av ett urval av de faktiska propagandatekniker som används i landet idag. Med andra ord – tills nästa inlägg. Under tiden kan du ju reflektera själv över vilka propagandatekniker du kan identifiera. Försök att med egna ord svara på frågan hur ovanstående kokong av hejdlösa, hårresande lögner vävts och fortsätter vävas ut över en hel värld. Dina egna ord, dina egna svar, kommer utan tvekan vara bättre än de jag skriver ner.


Och detta är en viktig övning, en av de allra viktigaste i dagens värld.

Av Anders Limes - 22 maj 2012 17:51


Kära vänner!


Jag skrev ett inlägg där jag försökte länka till Fria Tidningars Mediegranskning. Tyvärr visar det sig, att Bloggplatsen censurerar den länken genom att klippa in texten "http://data.bloggplatsen.se" mitt i den. Detta gäller oavsett hur jag försöker lägga upp länken i fråga, och det gäller endast denna enda länk av alla länkar jag lagt upp på denna blogg - helt klart inte ett sammanträffande med andra ord. Och ja, HTML-koden är perfekt.

Så jag får föreslå att ni isället googlar på

fria tidningar mediegranskning

Vilket fortfarande verkar fungera. Alternativt kan ni använda länken som finns här nedan i en kommentar från "olle" - Tack Olle!

Här ser ni vad bloggplatsen gör med denna länk när jag försöker skriva ut den:

www.fria.nu/externhttp://data.bloggplatsen.se/bild/FriaTidningar-mediegranskning.pdf

Av Anders Limes - 21 maj 2012 21:39

Tack för alla lyckönskningar; min resa var alldeles underbar.


Jag kommer som sagt snart avsluta skrivandet här på bloggen: det finns mycket jord- och skogsbruk, mycket el- och bygglära, o.s.v., därute att inhämta, och det är alltså förberedelser inför vår civilisations oundvikliga kollaps som jag kommer ägna alla mina energier åt i framtiden. Men inte riktigt än.


Vi ska först och främst avhandla ytterligare några av de vidriga lögner som blodsbankirerna och deras  propagandapress trycker ner i oss, sprutar på oss, kaskapspyr ut över mänskligheten.


I denna ådra, först och främst ett par ord om Libyen.


Libyen var det sista land i världen som inte hade en skuldvaluta. Hur vet jag det? Enkelt. Libyen hade inte någon statsskuld innan invasionen. Besinna detta ett ögonblick. Ett enda land i hela världen saknar statsskuld. Just detta land måste västvärldens (inklusive Sverige, just precis, blodet täcker även oss, från topp till tå) bombplan krossa. Sammanträffande?


Som bekant så finns det inga sammanträffanden. Låt oss nu betrakta listan över statsskuld, den ser ut så här på wikipedia idag. Ta en skärmdump på denna bild.


Vi ser alltså att Libyen är det enda riktiga land i hela världen (nej Brunei räknas inte) som helt saknar statsskuld. Och som vi så noggrant gått igenom: statsskulden står i direkt relation till mängden riksbankspengar (M0), vilken i sin tur står i direkt relation till den totala mängden skuldvaluta. Saknas statsskuld, kan inte skuldvaluta existera. Och omvänt – Så länge ett land behåller sin (nej, det är som sagt inte landets, det är i högsta grad bankirernas) skuldvaluta så kan landet inte bli fritt från sin statsskuld. Mycket enkelt.***


Många svenskar har hört uppgiften att den Norska Oljefonden skulle kunna betala den svenska statsskulden. Det vore ett intressant experiment bl.a eftersom Sverige då omedelbart skulle gå över till bytesandel: som på stenåldern alltså. Men ännu mer intressant är att inse att Norges statsskuld (knappt 50 % av BNP) faktiskt är relativt större än den svenska (knappt 40% av BNP).


Absurt? Javisst. Absurt är just själva essensen av skuldvalutans väsen. Absurditeten är just det centrala i dess orättfärdiga, lögnaktiga, mordiska avskyvärdhet.


***Hursomhelst, eftersom Libyen alltså inte stod i trälförhållande till det internationella bankväsendet, hade detta ett mycket stort incitament att rätta till det missförhållandet.


Som sagt – länder utanför skuldvalutaoket kan ju i värsta fall ge vissa subversiva idéer till de länder som hålls fast av ockrarnas samvetslösa klor... naturligtvis inte till Sverige med vår extremt effektiva propagandapress, och vår till stor del barbariska befolkning av bedövade, avsomnade, och Idol-tittande zombies.


Men vissa kulturfolk , som t.ex tyskarna, skulle kunna få en del subversiva idéer, inte minst nu som Euron står inför sin slutliga kollaps. Tyskarna har, som sagt, fått den sortens idéer förr.


Alltså måste Libyen förstöras.


Och det gjorde man med sedvanlig effektivitet - se t.ex denna kommentar för mer om detta. Jag sammanfattar förloppet: Man importerade en hård kärna av mujahedinkrigare och andra radikala islamister från bergen i Afghanistan-Pakistan. Man satte dessa - med överväldigande logistiskt stöd från NATO - rakt mitt in i den folkliga demokratirörelse som kallades ”Den arabiska våren”. Man beordrade dessa av ändlöst brutalt krig förbrända och förhårdnade legosoldater, dessa fundamentalistiska massmördare, att tåga mot väster och mot Tripoli.


Naturligtvis försvarade sig den Libyska staten (nationen, faktiskt) mot detta angrepp...


...men detta försvar bröts till slut sönder under ändlösa NATO-flygangrepp av uranprojektiler, napalm, fosforbomber, klusterbomber, fragmenteringsgranater, och så vidare, och så vidare....


...och genom blodbadet kunde dessa vilda massmördare erövra hela landet, trots massivt motstånd. Tack vare NATO. Och tack vare Sverige. Och tack vare vår propagandapress.


Jag skickade faktiskt ett brev till DN under början av kriget. Jag angav, att det var väl känt att ”rebellerna” var en samling NATO-ledda mujahedinkrigare. Jag frågade, om detta var något de någonsin tänkte rapportera.


Men jag fick naturligtvis inget svar.***


Den episoden påminde en smula om när jag skickade ett brev till DN angående deras hejdlösa störtflod av propaganda angående Dawit Isaaks öde. Ni minns journalisten som flydde från Eritrea, sedan åkte tillbaka till Eritrea (inte nödväntigtvis det smartaste draget) och därefter – tänka sig – fängslades.


Min fråga till DN den gången var om de någonsin tänkte nämna Mordechai Vanunus öde. Du känner inte till Mordechai Vanunu? Det är förståeligt – han nämns som sagt aldrig av vår propagandapress.


Mordechai Vanunu var en israelisk kärnkraftstekninker som arbetade i det Franskbyggda kärnkraftskomplexet i Dimona i södra Israel ("Israel" avser naturligtvis alltid när jag skriver det 1948 års gränser). Vanunu flydde från israel för att berätta för världen att Israel tillverkade kärnvapen i Dimona. Han infångades i Italien av Mossad och fördes drogad till en fängelsecell i Israel. Han har varit i fängelse, men enstaka episoder av husarrest, sedan dess. Vanunu är min förstahandskandidat till Fredspriset... men som sagt, efter att Kissinger och Obama fått detta rpis kallas det väl mer lämpligt Krigspriset. Och Vanunu förtjänar ett vackrare erkännande än så, naturligtvis.


Hursomhelst, jag frågade DN om de, för balansens skull, tänkte sättaa upp en räknare som visade hur många dagar (decennier, faktiskt) som Mordechai Vanunu suttit fänglsad. Jag föresog till och med att de kunde sätta denna räknare under Isaacs.


Men inte heller denna gång fick jag något svar från DN.


***Alltså. Libyen är ett krossat, totalt sönderslaget land. Gissa om Libyen kommer behöva ta lån från bankirerna för att bygga upp det igen? Och gissa om dessa skuldvalutasedlar kommer att betalas med Libyens stora oljereserver och fabulösa vattentillgångar? Och gissa om om Libyens nya ledare (mujahedinkrigarna från bergen i öst) kommer få ”hjälp” av bankirerna att utforma ett nytt valutasystem? Och gissa om detta kommer vara en skuldvaluta?


Som sagt. Ta en skärmdump av listan över statsskulder, och notera Libyens historiska frånvaro av statsskuld: det sista fria landet – krossat.


Här är skärmdumpen jag talar om: En sista bild av en annan värld.

 

Av Anders Limes - 1 maj 2012 19:44


Kära vänner!


Jag står i begrepp att resa till ett annat land, och kommer vara borta i c:a 2 v. Under tiden kommer jag troligen inte komma åt att skriva något djupare, kanske inget alls, på denna blogg. Och det är nog en god idé, för "när du blickar in i avgrunden så stirrar avgrunden samtidigt tillbaka djupt in i dig". Dags för semester alltså.


Jag hoppas att vi ses igen efter detta korta uppehåll!


Om detta är det första du läser här på min anspråkslösa blogg, så vill jag föreslå att du tar dig tid att läsa följande inlägg:


För det första: WTC, del 4 och WTC, del 5. Dessa förklarar varför den officiella förklaringen av vad som inträffade 11/9 2001 är en lögn, och att WTC 7 med säkerhet sprängdes (eller dylikt). Vilket leder till insikten att även WTC 1 och 2 sprängdes (eller dylikt). Vilekt leder till frågan - alltid den viktigaste frågan i alla brottsutredningar - nämligen cui bono? 


Vem tjänade?


Jag anger en del entiteter inom USA som hade mycket att tjäna på bländverket (och massmordet).


Jag vill tillägga att det dessutom finns minst en entitet utanför USA som också hade mycket att tjäna på attentatet. Denna entitet fick i ett slag sin trolkning av "terrorism" att bli hela västvärldens, och den fick kort därefter sin värsta regionala fiende (Irak) invaderad och krossad. Samma entitet står i begrepp att få sin näst värsta regionala fiende (Iran) anfallen och krossad. Som sagt, en hel del mycket obehagliga frågor väcks när vi minns bl.a överfallet på USS Liberty. Dessutom väcks en stor oro för den nära framtiden. Än en gång: jag står fast vid att det är polisens sak att uppställa hypoteser kring detta fruktansvärda brott. Men frågan - cui bono? - kan vi ställa oss, icke desto mindre.


Jag vill också nämna att jag noterat att mina inlägg om WTC hittat till "Vetenskap och Folbildnings"(VoF) webbforum. Den här föreningen är som bekant mest känd för sin prisutdelning av "Årets Förvillare", och det har ägnats mycket tid på deras forum att försvara den officiella förklaringen av elfte september. Länken på VoFs forum till min text har legat uppe en vecka och har i skrivande stund använts 24 gånger - och som ni kan se verkar ingen ha ett kritiskt ord (eller något alls) att säga om mina inlägg. Vilket är förståeligt helt enkelt eftersom jag (eller rättare sagt, naturlagarna) har rätt. Frågan inställer sig naturligtvis om inte årets förvillare med nödvändighet måste bli VoF själva?


För det andra: Komplexitet, där vi går igenom den termodynamiska bakgrunden till vår civilisations förestående stegvisa, ofrånkomliga kollaps.


För det tredje: Resonemanget om skuldvalutan (med denna viktiga kvalifikation), om den kommande hyperinflationen, och om varför guldmyntfot inte är ett klokt alternativ. Notera dock att bloggrannarna Lincoln, Superzeke, och Dave1bs har trängt djupare in i frågorna, och har en hel del avgörande viktig information: nöj er alltså inte enbart med vad jag hittills skrivit!


För det fjärde: som ni säkert noterat är denna blogg inte en nyhetskommentar; snarare en essäsamling. Jag tror därför att läsaren möjligen kan ha visst utbyte även av vissa av mina äldre inlägg.


Som sagt: det finns vägar framåt, och det finns fortfarande mycket gott i världen: fåglar, bäckar, och solsken till exempel. Och goda människor. Håll alltså hoppet uppe, och så hoppas jag att vi hörs igen när jag återvänder hem. Alltså:


På återseende!


/Anders

Av Anders Limes - 29 april 2012 10:53


Valdemar Atterdags dotter Margareta föddes på Jylland 1353. redan vid 10 års ålder giftes hon bort till den norske kung Håkon och bildade således personalunion mellan danmark och Norge. Vid 17 års ålder födde hon en son, Olof. Kort efter dog Håkon, och kort efter det dog även Olof, varefter Margareta blev "fru och husbonde och fullmäktige förmyndare", d.v.s den första drottningen över unionen Danmark-Norge.


Under tiden styrdes Sverige av Albrekt av Mecklenburg, som var djupt avskydd av landets aristokrati. Man konspirerade därför med drottning Margareta, vilket ledde till slaget vid Falkenberg 1389, då Margaretas trupper besegrade Albrekts, vilket ledde till att Margareta kom i besittning även av Sverige. Hon installerade då sin adoptivson, Bogislav, på tronen under kunganamnet Erik av Pommern. Kröningen gick av stapeln den 17 juni 1397, på Kalmar slott, och samtidigt antogs en unionsakt som förenade de tre rikena till ett. Kalmarunionen föddes.


Erik av Pommern tillsatte danska och tyska fogdar på de svenska slotten, vilket naturligtvis var illa omtyckt av den svenska adeln (som annars fått ta hand om dessa uppgifter och vinster). Vissa av dessa utländska fogdar var extrema tyranner, som t.ex Jösse Eriksson i Västerås; som enligt uppgift hängde bönderna i rök och spände deras hustrur framför hölass för att pressa dem på pengar att köpa sig fria från tortyren.


Det här tilltagande missnöjet med vad som (fullt korrekt) uppfattades som kontinentalt förtryck och utsugning var grogrunden för Engelbrektsupproret: en folklig resning med ursprung i Dalarna och Bergslagen. Upprorsmakarna var mycket framgångsrika, och tog kontroll över hela Mälardalen. Det hela utmynnade faktiskt i en rättslig prövning där Erik av Pommern lovade vissa lättnader, men saken drevs inte vidare. Delvis berodde det på mordet på Engelbrekt på Göksholm i Hjälmaren 1436. Således fortsatte riket styras utifrån, och utsugningen och förtrycket som de utländska fogdarna utförde bara tilltog. Missnöjet växte.


Nästa gång det kom till strid var 1471, då en bondehär från Närke och Östergötland under Sten Sture den äldre mötte Kristian Is legoknektar och besegrade dem, på Brunkebergsåsen (nuvarande Norrmalm i Stockholm: har du gått genom Tunnelgatan så har du gått under denna blodsindränkta ås). Unionspartiet drev trots dessa nederlag vidare sin politik, och missnöje och upprorsungar grep omkring sig, vilket ledde till bl.a Kalmar Blodbad och Stockholms Blodbad, och fullfjädrade fältslag; 1517 vid Vädla, 1518 vid Brännkyrka och 1520 på en sjö nära Ulricehamn.


Efterspelet till slaget vid Brännkyrka är historiskt: Kristian Tyrann lovade fri lejd åt ett antal svenska adelsmän (en av dessa var Gustav Eriksson Vasa), men bröt sitt löfte och tog med sig sin gisslan till Danmark. Gustav Vasa lyckades emellertid fly, och landsteg 1520 vid Kalmar. Som bekant ledde han därefter frihetskriget till ett lyckligt slut, och Sverige blev självständigt. Gustav Vasa pryder, i egenskap av landsfader, diverse torg o.s.v i landet, och dessutom är han självskriven på den högsta sedelvalören som Riksbanken ger ut, 1000-kr sedeln.


Jag reste nyligen till Kalmar, och besåg det fantastiskt vackra slottet, och den ohyggliga utsällningen av tortyrredskap och fängelshålor som förtryckarna använde så flitigt. I fågelsången i parken framför slottet finns en järnbyst av Gustav Vasa; på sockeln står det:


”Gustav Eriksson Vasa

återvände

ur tyrannens fångenskap

att befria fäderneslandet

från främmande förtryck

landsteg vid Stensö

den XXXI Maj MDXX.”


Och på baksidan:


”Uppförd av vänner till fosterlandet”


***


Jag är så pass gammal att jag minns en tid när det fanns ett brott i Sverige som hette ”högförräderi”: en högförrädare verkar för att lägga nationen under främmande välde. Nuförtiden har jag förstått att man är rasist om man tar ordet ”högförräderi” i sin mun (för att inte tala om ordet "fosterlandet"). Men låt oss trots det läsa lagtexten:


Den som, med uppsåt att riket eller del därav skall, med våldsamma eller eljest lagstridiga medel eller med utländskt bistånd, läggas under främmande makt eller bringas i beroende av sådan makt eller att del av riket skall sålunda lösryckas, företager handling som innebär fara för uppsåtets förverkligande, dömes för högförräderi till fängelse i tio år eller på livstid eller, om faran var ringa, i lägst fyra och högst tio år.


Låt mig nu, uppmana er att läsa denna text. Frågan är: På vilket sätt skulle skribenten försvara sig mot åtal för högförräderi?


En sista sak. Riksbanken ger ut nya sedlar (jämför utseendet med dessa)


I en gest som känns djupt, djupt ödesmättad har Gustav Vasa, och faktiskt hela Vasaätten, redigerats bort från våra sedlar. De har ersatts med diverse artister och FN-politiker.


Bryssel är som bekant det nya Kalmar.


Men vilka är de nya Engelbrekt Engelbrektsson, Sten Sture, och Gustav Vasa?

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se